4/2/11

ΜΠΑΟΓΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0


Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι στο ποδόσφαιρο δε νικάει πάντα ο καλύτερος. Και επαληθεύθηκε αυτό και στην Τούμπα. Γιατί αν άξιολογήσουμε τη συνολική απόδοση των δύο ομάδων στα δύο παιχνίδια που έκριναν την πρόκριση στα ημιτελικά τότε σίγουρα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άξιζε την πρόκριση. Και έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η πρόκριση χάθηκε τελικά στο Καραϊσκάκη. Εκεί που ο Ολυμπιακός είχε τέσσερα δοκάρια και πάμπολες άλλες ευκαιρίες να ρίξει στον ΠΑΟΚ μια ξεγυρισμένη πεντάρα. Σίγουρα στην Τούμπα η ομάδα μας δεν παρουσιάστηκε τόσο καλή αλλά σίγουρα ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ που απλά έπαιξε ταμπούρι με αντεπιθέσεις και μία από αυτές του βγήκε. Η ομάδα που βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση, έστω και ανορθόδοξα, ήταν ο Θρύλος.

Οι μπουγατσοκιμάδες ελπίζω να χάρηκαν με την πρόκριση εναντίον της "ομάδας του κατεστημένου", γιατί αυτό άλλωστε είναι το μόνο που θέλουν στη ζωή τους: να νικούν τον Ολυμπιακό. Δε λένε, βέβαια, ποιο είναι αυτό το κατεστημένο. Αυτό που τους έχτισε την Πυλαία; Αυτό που τους ανακαίνισε την Τούμπα; Ή αυτό που τους επιτρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και να τραυματίζουν με μπουκάλι τον Μιραλάς; Ή μήπως αυτό που τους παίζει με διαιτητές σαν τους προχθεσινούς, που αφήνουν κασάρια σαν τον Τσιρίλο και τον Γκαρσία να βγάζουν το 90λεπτο; Ή επόπτες που δε βλέπουν το πέναλτι του Σαβίνι στον Τοροσίδη και που κόβουν την ομάδα με ανύπαρκτα οφσάιντ; Αλλά εδώ είναι εντάξει το κατεστημένο, μπουγατσάκια μου;

Όσο για τον "αντικειμενικό" τύπο και ραδιόφωνο μη μας πρήζουν με τη "δίκαιη" και "ολοκάθαρη" νίκη της Μπαογκάρας. Έχουμε μάτια και βλέπουμε. Δεν μασάμε κουτόχορτο. Είδατε, κύριοι ΑΡΔ, που ειρωνευόσασταν πριν το παιχνίδι τα μέτρα προστασίας, τι έγινε τελικά; Φανταστείτε τι θα γινόταν με κόσμο μέσα στο γήπεδο και χωρίς τόσους αστυνομικούς.

Η πρόκριση έπρεπε να δωθεί στην αδικημένη μπαογκάρα και δώθηκε. Ντρέπομαι για την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά δε φταίνε αυτοί. Φταίει πρωτίστως η ομάδα μας που δεν τους έριξε δύο πεντάρες να τελειώνουμε. Γιατί αυτή είναι η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων.

Εγώ είμαι περήφανος που είμαι Ολυμπιακός και όχι κάφρος και ζουλού. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: