1/11/09

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1926-1927


Το 1926 ιδρύεται η ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός δυναμώνει συνεχώς και τη χρονιά αυτή σημειώνει τεράστιες επιτυχίες. Καμία ελληνική ή ξένη ομάδα δεν καταφέρνει να τον νικήσει. Ο ΠΑΟΚ ηττάται στη Θεσσαλονίκη με 7-1 και η ΑΕΚ στο Γήπεδο του Πανελληνίου με 6-2. Σε διεθνές επίπεδο ο Θρύλος μας νικά τη Λέφσκι Σόφιας με 3-2 και παραχωρεί ισοπαλία στη φημισμένη τότε Μπεογκράντσκι Γιουγκοσλαβίας (2-2). Για να καταλάβετε για τι ομάδα μιλάμε να σας πω ότι νίκησε τον Παναθηναϊκό με 5-1 και την ΑΕΚ με 3-1. Ο Ολυμπιακός έχασε τη νίκη στο 89' από τον Ντραγκίτσεβιτς, ο οποίος το 1957, ως προπονητής, οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του νταμπλ. Το Πρωτάθλημα Πειραιώς κατακτάται και εκείνη τη χρονιά, βέβαια.

Για να δούμε τους παικταράδες μας για εκείνη τη χρονιά:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Κλειδουχάκης

Καλογερόπουλος (ο ικανότατος αυτός τερματοφύλακας έγινε ο πρώτος παίκτης που έφυγε από τον Παναθηναϊκό για να παίξει με την ερυθρόλευκη)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Αχαρονιάν

Γεροντάκης

Βασιλείου Β.

ΜΕΣΟΙ:

Λεκκός Π.

Λεκκός Μιχάλης

Πεζώνης

Πανόπουλος

Βλάσσης Σωτήρης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Ανδριανόπουλος Ντίνος

Ανδριανόπουλος Βασίλης

Ανδριανόπουλος Γιώργος

Ανδριανόπουλος Γιάννης

Άγας Β.

Ράγγος Χριστόφορος (το "καλό παιδί", συνέχεια χαμογελαστός, ο θρυλικός μέσα δεξιά ήταν ο διάδοχος του Ντίνου Ανδριανόπουλου. Τον Ιανουάριο του 1941 τραυματίζεται στο αριστερό πόδι και η ποδοσφαιρική του καριέρα τερματίζεται άδοξα. Τραγικό ήταν επίσης και το τέλος της ζωής του. Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου του 1950 ο ΑΟ Ζωγράφου, του οποίου ο Ράγγος είναι προπονητής αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Αθηνών. Ο ΑΟ δε συμπληρώνει ενδεκάδα γιατί λείπει ένας παίκτης. Ο Ράγγος αποφασίζει να παίξει αλλά στο 30' πέφτει λιπόθυμος και λίγο αργότερα πεθαίνει στο Σταθμό Α' Βοηθειών)

Ανδριανόπουλος Λεωνίδας (ο 15χρονος τότε "στραβοσουγιάς" - τον βλέπετε σε πρόσφατη φωτογραφία - συμπληρώνει τη θρυλική πεντάδα των Ανδριανόπουλων στην ομάδα μας. Αθλητής του στίβου και γι' αυτό ταχύτατος. Οι εφορμήσεις του από αριστερά ήταν το σήμα κατατεθέν του ενώ εκτελούσε και όλα τα κόρνερ της ομάδας αφού είχε σέντρα φαρμάκι. Το 1932 και σε ηλικία μόλις 19 ετών χρίζεται αρχηγός της Εθνικής)

2 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Θαυμασιο =ειδικά αυτό με τον Ντραγκίσεβιτς δεν το ηξερα

Unknown είπε...

Ευχαριστώ, Θόδωρε!!!