5/10/08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΤΣΑΤΣΟΙ 2-0


Ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό για να πάρει η ομάδα μας με άνεση τη νίκη απέναντι στο αεκάκι. Εκτέλεσαν ο Κοβάτσεβιτς στο 63' και ο Ντιόγκο στο 66' και χάρισαν άλλη μια νίκη στην ομαδάρα μας. Δεν παίξαμε ιδιαίτερα καλά αλλά το αεκάκι είναι πολλά επίπεδα κάτω και δε χρειάστηκε να ιδρώσουμε. Μονότερμα τους παίξαμε και το παιχνίδι μου θύμισε σε πολλά σημεία αυτό έναντι του Πανσερραϊκού. Μόνο που η ομάδα των Σερρών είχε παίξει καλύτερα από το τσίρκο των τσάτσων. Το θετικό είναι ότι δοκιμάστηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος κι έδειξε καλά στοιχεία.

Σοβαρά τώρα. Σε μία μέτρια βραδιά μας νικήσαμε μία από τις βασικές συνδιεκδικήτριες του τίτλου άνετα. Τί θα γίνει όταν η ομάδα αρχίσει να αποδίδει τα αναμενόμενα; Περαστικά αεκάκια μου και μην ανησυχείτε. Έχει συνέχεια στο δεύτερο γύρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κουτσομουρίτσες αχνιστές με σκόρδο και δεντρολίβανο

Συστατικά:
½ κιλό μικρές κουτσομουρίτσες
3 κουταλιές λάδι ελιάς
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 ποτηράκι νερό
6 σκελίδες σκόρδου
2 κουταλιές "βελονίτσες" φρέσκου δεντρολίβανου
μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Οι κουτσομούρες, ως γνωστόν, δεν καθαρίζονται. Αν επιμένετε, ωστόσο, ζητήστε από τον καλό σας ψαρά να τις ξελεπίσει ελαφρά και να αφαιρέσει τα εντόσθια (Θεέ μου, τι κρίμα!). Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μας χρειάζεται, όμως, κάποιο σκέπασμα - το δικό του ή κάποιο άλλο αυτοσχέδιο - που να ταιριάζει, πάντως, καλά. Είμαστε έτοιμοι για την πεντάλεπτης (!) διάρκειας συνταγή μας:

Γέρνουμε το τηγάνι ελαφρά ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του με το λιγοστό λάδι. Το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, όχι όμως να κάψει. Βάζουμε μέσα τις αλατοπιπερωμένες κουτσομουρίτσες και κουνάμε 4-5 φορές το τηγάνι, να ροδίσουν ελαφρά από παντού. Μέσα οι σκελίδες του σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες, και οι βελονίτσες του δεντρολίβανου. Κουνάμε δυο τρεις φορές το σκεύος μας και πάλι. Το λάδι έχει αρχίσει να καίει.

Σβήνουμε αμέσως με το κρασί. Προσθέτουμε και το ποτηράκι το νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι. 2 λεπτά άχνισμα στην πιο δυνατή φωτιά, κι αυτό ήταν! Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι, πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.