25/9/08

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ


Σας έχω προειδοποιήσει πολλές φορές για το τί πρόκειται να συμβεί φέτος με τη διαιτησία. Συμβαίνει ήδη. Είδατε την πεναλτάρα του Πανσερραϊκού, είδατε την τιμωρία του βοηθού στο παιχνίδι Αεκακίου - Παναλαγοκοταϊκού, επειδή τόλμισε να καταλογίσει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ πέναλτυ εναντίον του Πελάτη στο 45' και θα υπάρξει συνέχεια. Οι βάζελοι όμως έχουν χάσει την ντροπή (καλά, αυτό το ξέραμε εδώ και καιρό) και διαμαρτύρονται για την κακή διαιτησία στους αγώνες τους. Η "Πράσινη" το λέει ξεκάθαρα: "Κι η ανακοίνωση ήταν μόνο η αρχή". Ετοιμάζονται και για άλλα καραγκιοζιλίκια και υπόγεια παιχνίδια". Ορίστε και η ανακοίνωση (στις παρενθέσεις τα δικά μου σχόλια):

«Επειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, στις οποίες σημειώθηκαν σοβαρά διαιτητικά σφάλματα εις βάρος της ομάδας μας, δεν προβήκαμε σε κάποια επίσημη ενέργεια, αποφεύγοντας να επιβαρύνουμε την ήδη ''φορτωμένη'' με δυσπιστία ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου (ευχαριστούμε, Πελατειακέ, που ανέκαθεν συνέβαλες στον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Και αν ποτέ οι παράγοντές σου επενέβαιναν το έκαναν με πιστόλια στα αποδυτήρια των διαιτητών για να μην επηρεάζεται ο κόσμος, μόνο ο διαιτητής).
Μετά και την 3η αγωνιστική, στον αγώνα της οποίας συγκεκριμένες υποδείξεις του βοηθού κ. Τρύφωνα ήταν εξόφθαλμα λανθασμένες (ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΙ ΧΙ ΧΙ), περιμέναμε το λιγότερο τη δέουσα αξιολόγηση εκ μέρους του παρατηρητή κ. Μπριάκου. Αντ’ αυτού, ο τελευταίος επιβράβευσε με τη βαθμολογία του (8,30) το βοηθό διαιτητή!
Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, χθες αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές να τεθούν σε διαθεσιμότητα ο παρατηρητής και οι βοηθοί διαιτητές άλλου αγώνα για συμπεριφορά ανάλογη των αντίστοιχων του δικού μας. Θεωρούμε τη συμπεριφορά αυτή, δηλαδή τη μη τιμωρία και του παρατηρητή και του βοηθού του δικού μας αγώνα, τόσο εκ μέρους της ΚΕΔ και του κ. Ψυχομάνη όσο και εκ μέρους της ΕΠΟ και του κ. Γκαγκάτση, εχθρική προς τον Παναθηναϊκό.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιδιώκει ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα παίζεται επί ίσοις όροις (όπως στην καλαθοσφαίριση) και θα κρίνεται από τις προσπάθειες ποδοσφαιριστών και προπονητών στο γήπεδο. Οποιαδήποτε νοοτροπία ή σκοπιμότητα αντιστρατεύεται αυτήν την επιδίωξη θα μας βρει σθεναρά και αμετάκλητα απέναντί της (αχ, τρομάξαμε. Κακομοίρηδες!). Για αυτούς τους λόγους θέτουμε τους παραπάνω κυρίους στην κρίση της φίλαθλης κοινής γνώμης».
Μη γελάτε, δεν είναι για γέλια. Τί να πει κανείς; Ελπίζω μόνο να ξυπνήσουν εκεί, στη διοίκηση και να προστατέψουν την ομάδα, γιατί φέτος θα δούμε άλλα κόλπα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΔΙΑ

Κατά τους προ-Ρωμαϊκούς χρόνους, τα βόδια ράτσας Chianini μεταφέρθηκαν στην κοιλάδα Τσιάνα, Ιταλία, από την Μέση Ανατολή. Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι η Val Di Chianini, που συναντάται στις κοιλάδες και τους χαμηλούς λόφους του Αρέτζο και της Σιένα. Οι ταύροι φτάνουν κατά μέσο όρο 1,73 μ. σε ύψος ωμοπλάτης και ζυγίζουν 1.300 χλγ., αλλά τα βόδια Chianini είναι γνωστό ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι 1,9 μ. ύψος.
Στην Ελλάδα θα τα βρούμε στον Πειραιά ως ερυθρόλευκα τέρατα που βόσκουν πέριξ του γηπέδου Καραϊσκάκη. Σημειωτέον ότι όχι μόνο δεν τρώγονται με τίποτα αλλά επιπλέον μολύνουν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

Σούπα με ουρά βοδινού και λαχανικά

Μερίδες: 4

Συστατικά:
1 κιλό ουρά βοδινού
1 ½ λίτρο νερό
4 κρεμμύδια ξερά
4 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
2 μέτριες πατάτες
2 πράσα
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
½ φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά 1 ώρα περίπου ή λίγο περισσότερο μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Αφαιρούμε το κρέας και πολτοποιούμε τα λαχανικά. Ξεψαχνίζουμε τα κομμάτια της ουράς και προσθέτουμε το κρέας στην σούπα.

Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε τα πιάτα με το μείγμα γιαουρτιού που ετοιμάζουμε ως εξής: ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το φρεσκοτριμένο πιπέρι. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα τρυφερά φυλαράκια από το σέλερυ.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος: Σε διάβασα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μόνο που μερικά από τα ακόμα μεγαλύτερα βόδια (τα λεγόμενα και ΒΟΪΔΙΑ) μάς έχουν ξεφύγει από τον Περαία και τριγυρνάνε σαν τις άδικεΣ ΣΚΑΤΑρες στα ιστολόγια και μουγκανίζουν -ιταλικά, καθώς είναι και αυτά- στροντσάτες, ελληνιστί "μαλακίες". Τα βόιδια αυτά δεν τα πλησιάζουν ποτέ ταύροι, διότι τα σιχαίνονται βαθύτατα. Τα βατεύουν όμως γαύροι -οι λεγόμενοι ΓΑΥΡΟΤΑΥΡΟΙ, που κατάγονται από τον Σαν Τζιμινιάνο, κοντά στη Σιέννα- που δεν σιχαίνονται τίποτα και που έχουν κάτι "βοϊδόπουτσες" σαράντα μέτρα και κάτι πόντους.

Unknown είπε...

@ανώνυμος: είναι κοντά η 9η αγωνιστική και θα καταλάβεις τισημαίνει βοϊδόπουτσα που λέει ο γαυρόταυρος. Πότε θα βάλετε μυαλό;

Ανώνυμος είπε...

@ γαυροταυρος
Αγαπητέ κύριε καθηγητά είμαι ο ανώνυμος των συνταγών. Διευκρινείστε σας παρακαλώ ότι αναφέρεστε στον ανώνυμο των ιταλικών βοδιών. Επιτέλους, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

@ βαγγέλης
Με κάποιον άλλον με μπερδεύεις κι εσύ Βαγγελάκη! Εγώ Γιουβέντους είμαι!

Unknown είπε...

@ανώνυμος των συνταγών: δε σε μπερδεύω, αγαπητέ. Εσύ είσαι το στολίδι του ιστολογίου. Αφού πλέον οι πιο πολλοί μπαίνουν για να διαβάζουν τις συνταγές σου. Το ομολογώ. Κλέβεις την παράσταση. Και στην Ιταλία με το καταστημένο είσαι; Εμείς οι Ολυμπιακοί είμαστε με τη Νάπολι, στην οποία άλλωστε έπαιζε και το μέλος μας, ο Ντιέγκο. Συνέχισε την καλή σου δουλειά. Τί θα βάλεις του Σάββα να φάει στην επόμενη ανάρτηση;