1/8/08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Έγινε και η κλήρωση του Champions League. Αντίπαλός μας η Ανόρθωση από την Κύπρο. Στο τελευταίο της παιχνίδι εναντίον της Ραπίντ Βιέννης, η Ανόρθωση νίκησε με 3-0 και εξασφάλισε την πρόκρισή της. Έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα και πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει πολύ καλά αν θέλει να την αποκλείσει. Πάντως από κάτι άλλες υποψήφιες αντιπάλους σίγουρα είναι πιο αδύναμη κι έτσι η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί θετική.

2 σχόλια:

Stratos είπε...

Ήταν από τις βατές ομάδες που δεν ήθελα με τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Μπουτάκια βατράχων α λα προβενσάλ
Ποτέ μη λες ποτέ!


Υλικά
για 2-3 άτομα:
14 μπουτάκια βατράχων
160 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία

Τα βατραχοπόδαρα είναι γνωστά ως γαλλική σπεσιαλιτέ. Τα αγαπούν όμως, και οι Πορτογάλλοι, οι Ινδονήσιοι, οι Κινέζοι και οι Γιαννιώτες (ναι, στο νησί της λίμνης Ιωαννίνων είναι πρώτο πιάτο)! Εμείς καταλάβαμε γιατί. Διότι κυρίες και κύριοι, έχουν τρυφερότατο κρέας, ελαφρώς γλυκό, με πιο κοντινή γεύση στο άσπρο ενός νεαρού κοτόπουλου. , συγκεντρώνουν μόλις, 70 θερμίδες στα 100 γραμμάρια (σαν να λέμε, είναι το τηγανητό πιάτο διαίτης - αν υπάρχει τέτοιο πράγμα). Και τέλος, μαγειρεύονται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Όλα καλά δηλαδή, αρκεί να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα που λένε, ότι μπορούμε να τρώμε κότες, γουρούνια, μοσχαράκια, προβατίνες (επειδή είναι πιο συμπαθητικά;) και όχι βατραχοπόδαρα σκορδάτα ή κοχλιούς μπουρμπουριστούς. Τώρα, αν κάποια μέρα το παιδάκι σας προκαλέσει σάλο στο σχολείο, δηλώνοντας στους συμμαθητές του ότι τρελαίνεται για βατραχοπόδαρα, καλέστε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για φαγητό και φτιάξτε τους μπουτάκια βατράχων ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή:

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε στην κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Έπειτα αλλάζουμε το καμμένο ηλιέλαιο στο τηγάνι με το φρέσκο ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε εκ νέου τα μπουτάκια μαζί με το σκόρδο, για 2-3 λεπτά. Τα σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με το ελαιόλαδο που έχει μείνει στο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε, αλλάζοντας τις γαστριμαργικές συνήθειες, φίλων, γνωστών και συγγενών.

Καλή μας όρεξη!